Nathalie Verelst & Carla Janssens, Geassocieerde notarissen te Nijlen

 

Nathalie Verelst & Carla Janssens

Geassocieerde notarissen te Nijlen

pm

Officiële persmededeling

Wat als je niet meer bekwaam bent om je eigen financiële zaken te regelen?

9 maart 2017

Mensen liggen steeds vaker wakker van wat er op hun oude dag zou kunnen gebeuren. Zo lieten ruim 32.000 Belgen de afgelopen 2 jaar een zorgvolmacht via hun notariskantoor opstellen. Ze deden dit om te anticiperen op de mogelijkheid dat ze later niet meer in staat zouden zijn om hun eigen vermogen te beheren. In 2015 werden er ruim 11.000 zorgvolmachten opgesteld. In 2016 ging het al om bijna 21.000 zorgvolmachten. Dat blijkt uit cijfers van www.notaris.be. Het aantal zorgvolmachten zal wellicht nog toenemen als gevolg van de snelle vergrijzing van de bevolking en de stijging van de levensverwachting.
Op tijd de nodige maatregelen nemen, is geen overbodige luxe. Goed doordacht en tijdig één of meerdere personen aanduiden die je goederen kunnen beheren, kan heel wat juridische problemen vermijden en voor de nodige gemoedsrust zorgen.

Bron: Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat

 
 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .